PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND

TUR 3 - Peloponnes 15 dage/14 nætter

 

Turen er tilrettelagt således at der er tid til at opleve naturen og de mange små hyggelige landsbyer rundt på halvøen.
Bemærk at priser er uden flybillet. Har du ikke selv købt en flybillet, er vi gerne behjælpelige med at finde den bedste og billigste forbindelse på ønskede rejsedatoer.


 
DAG 1:
Athens lufthavn – Korinth-kanalen – Kalavrita, ca. 230 km.

Efter modtalgelse af bilen i Athens lufthavn starter turen på den prisbelønnede motorvej ”Attiki Odos” og efter kun en times kørsel er du ved Korinth kanalen. Gør det første stop her, nede ved kanalens bred - ved Istmia - og studér de 2 gamle broer, der sænkes ned til kanalens bund, når skibene skal passere. Den 6 km lange kanal, som blev indviet i 1893 forkorter søvejen mellem Patras og Athen med 200 sømil, og sparer dermed de søfarende en dagsrejse udenom Peloponnes.
Fortsæt ad kystmotorvejen til Diakofto, hvor der drejes af mod Kalvavrita, beliggende 750 m.o.h. omkranset af Helmos bjerget. Gør evt. stop ved kirkegården med mindesmærkerne fra 2. verdenskrig - her henrettede tyskerne 1.200 mænd og drenge i december 1943. Få kilometer fra Kalavrita ligger det lille kloster Agia Lavra, bygget i år 961, her finder du bl.a. gaver fra Katarina den Store.
Der er evt. mulighed for at køre en uforglemmelig tur med den gamle tandhjulsbane fra Kalavrita til Diakofto. Banen er ca. 22 km lang og går gennem den dybe Vouraikos kløft og langs floden af samme navn, turen tager ca. 1 time.
Overnatning i Kalavrita.

 

HOTEL AHILION

Hyggeligt, lille hotel beliggende ca. 100 m fra centrum. Bar og lounge. Gratis parkering. 20 værelser med TV.

 

DAG 2:
Ophold på Hotel Ahilion.

 

DAG 3:
Kalavrita - Olympia, ca. 120 km.
Fra Kalavrita fortsættes mod bjergbyerne Lalas, Tripotama og Kleitoria. Videre mod Olympia, hvor de første Olympiske Lege foregik i år 776. Besøg museet og det gamle stadion, hvor faklen med Den olympiske Ild tændes og bringes til værtslandet for De olympiske Lege. Overnatning i Olympia.

 

HOTEL NEDA

Nyrenoveret hotel i Olympia by, få min. gang fra det antikke stadion og museet. Restaurant og tagterrasse med fantastisk udsigt over Olympia. 43 værelser med aircondition, TV og balkon.

 

DAG 4:
Olympia – Pylos – Methoni - Kalamata, ca. 180 km.

Fra Olympia fortsættes sydpå mod fiskerbyen Pylos, opbygget som et amfi-teater. Gør et stop ved havnen, nup en kop kaffe og nyd byens hverdagsliv gå forbi.
Skru tiden tilbage til korsfarernes tid og besøg de venetianske borge Koroni & Methoni. Methoni er et af de mest rige områder i Grækenland mht. til druer og vin. Ifølge Homer har Methoni fået sit navn efter de æsler, som stadig bruges ved vinhøsten. På græsk betyder ”methoun” at blive fuld og ”onoi” et æsel. Æslerne får simpelthen ”en kæp i øret” af den berusende duft fra vin og druer.


Fra Methoni fortsættes østpå mod Kalamata, som er indgangen til halvøen Mani. Befolkningen i dette område har op gennem tiderne været kendt for deres friheds- og selvstændighedstrang. Indtil Grækenlands frihedskrig var vundet, blev Manioterne ledet af klaner der lå i ustandselig krig med hinanden over den sparsomme, men frugtbare jord. Man boede i stenhuse og tårne, som området stadig er spækket med.
Det siges, at da Gud skabte Peloponnes, klagede Peloponneserne over at jorden var så dårlig, at ingen kunne brødføde sig dér. Gud gik da ud for at rydde stenene bort og fik skabt den mest frugtbare jord i vest med olivenlunde, appelsiner, figner og druer, som Messinien er spækket med. Men hvor skulle han gøre af stenene? Han kiggede sig tilbage og fik øje på et bjerg som strækte sig ud i havet. ”Her”, tænkte han, for her kan ingen alligevel bo. Og sådan blev det – Mani er den stenrige del af Peloponnes’ sydlige side.
Undervejs dukker små landsbyer op. Krystalklart vand indbyder til en svømmetur i de hundredvis af små viger, og under platantræet ved torvet i Thalernes kan man købe hjemmelavede marmelader, vin og olivenolie. Gør stop i Stoupa og den utroligt charmerende landsby Kardamili og nyd livet blandt de lokale. I de små fiskerbyer er der rig mulighed for skøn frisk fisk til middag på en lille strandtaverna.
Mani har meget at byde på, f.eks. de berømte Kalamata-oliven, olivenolie, vin, figner, ”pasteli” = sesam/nødde-stænger med honning, rosiner, ouzo, raki (druesnaps) lalagkia (stegte brødringe) og de lokale hjemmelavede pølser med appelsin. Fine silkestoffer kan købes ved Kalograion-klostret i Kalamata. Overnatning i Kalamata.

 

PHARAE PALACE HOTEL

Beliggende i gåafstand til centrum ved kystvejen Navarinou. Restaurant og bar på øverste etage med flot udsigt over Messinian bugten. 76 værelser med aircondition, TV og balkon.

 

DAG 5 & 6:
Ophold på Pharae Palace Hotel.

 

DAG 7:
Kalamata - Diros Grotterne - Gythion - Monemvasia, ca. 155 km.

Fra Kalamata køres videre via Areopolis til Diros-grotterne, som blev opdaget i 1895. Nogle mener at de strækker sig helt til Sparti. Smukke stalaktitter og stalagmitter møder én, når man i de små pramme sejler næsten 2 km ind i grotterne.
Videre mod den smukke fiskerby Gythion. Gør et stop for en bid mad ved en af de utallige små ”Ouzo’rier” langs havnekajen - kalamares og blæksprutter fås næppe bedre andre steder.
Fra Gythion fortsættes til Monemvassia - en by uden sidestykke, også kendt som Grækenlands "Gibraltar". Bygget på en lille ø, forbundet med en dæmning til fastlandet. For enden af dæmningen findes den eneste indgang. Heraf navnet Monem (= ene) Vasia (= adgang). Middelalderbyen er en blanding af fortid og nutid med de små snævre brostensbelagte smøger, smukke kirker, pittoreske stenhuse, restauranter og butikker. Overnatning i Monemvassia.

 

HOTEL FLOWER
OF MONEMVASIA

Beliggende lige overfor klippeøen med lille sandstrand foran hotellet. Pænt hotel med bar og cafeteria. 23 pæne værelser med aircondition, TV og balkon.


DAG 8:
Monemvassia - Sparti (Mystra) - Tolo, ca. 225 km.

Turen fortsætter nordpå til bjergbyen Sparti, herfra er der kun 5 km til enestående byzantinske by Mystra. Grundlagt på det gamle klassiske Sparta i 1249 af tyrkerne, byzantinerne byggede videre og venetianerne fortsatte. På et tidspunkt boede mere end 40.000 mennesker i Mystras. Området er imponerende stort med næsten intakte borge, paladser og handelsgader. Kirkerne er så velbevarede, at de stadig benyttes. Gennem stejle brolagte gader, langs kampestensmure med skydeskår, buer og brønde, nås borgen på toppen i mere end 600 m højde.

Fra Sparti går turen mod Nafplion, beliggende ved Den argoliske Halvø. Her mødes du af frugtbare dale med alverdens frugt- og grøntplantager, det kendte vindistrikt Nemea og den imponerede kultur-historie: Kongegravene, Løveporten ved Mykene, amfi-teatret ved Epidaurus. mv. mv.
Nafplion var oprindeligt Grækenlands hovedstad og er en meget flot by. Den charmerende gamle bydel ligger op ad Akronafplionklippens sider, med den venetianske borg Palamidi stategisk placeret på toppen. Tag en slentretur gennem de smalle gader mellem de statelige huse og slut af på havnen, hvor cafeer og restauranter byder på alskens mulige fristelser. Her kan du nyde et måltid med udsigt til Argos bugten, Arkadias bjergene og byens vartegn: Burtzi fæstningen, smukt placeret midt i bugten.
Der fortsættes til Tolo (ca. 12 km fra Nafplion), som byder på en fin sandstrand. Her overnattes de flg. nætter. I sommernånederne er der mulighed for dagsture til øen Spetses i Den saroniske Bugt. Overnatning i Tolo.

 

HOTEL TOLO

Beliggende lige på hovedgaden i Tolo, direkte ud til vandet. Pænt hotel med bar og cafeteria. 59 pæne værelser med aircondition, TV, mini-kølekskab og balkon. Bar og restaurant.

 

DAG 9 & 10 & 11:
Ophold på Hotel Tolo.

 

DAG 12:
Tolo - Athen, ca. 150 km.

Tolo og Peloponnes forlades og turen går mod Athen. Gjordes der ikke stop på udrejsen ved Istmia, ved bredden af Korinth kanalen, er der tid til det nu. Der findes små caféer ved bredden hvor de sidste indtryk af Peloponnes sammen med en frape og en skål yoghurt med honning kan synkes på græsk vis – uden stress!
Ved ankomst til Athen kan du vælge at aflevere bilen ved hotellet, hvis du da har mod på at bevæge der gennem storbyens trafik ind til centrum - oeg efterflg. finde en parkeringsplads. Vi anbefaler at aflevere bilen i lufthavnen, herfra kommer du hurtigt og nemt til Athen med metro`en. De sidste 3 nætter tilbringes i Athen.
Indkvarteringen foregår i Athen`s centrum - kendetegnet ved de 3 store pladser Omonia, Syntagma og Monastiraki, som tilsammen danner en trekant.
Psiri kvarteret er det nye trendy område i Athen, her kan du få nogle udsøgte måltider - som ikke antydningsvis kan sammenlignes med den sædvanlige græske "turistmad". Der er mange shoppingmuligher - kreditkortet kan hurtig nærme sig nedsmeltning! F. eks. bør sko-interessede tage en tur ad gågaden Ermou (mellem Monastiraki og Syntagma), hvor der udbydes sko til enhver smag.
For foden af Akropolis er bygaderne ombygget til gågade, hvor der ligger mangen en hyggelig cafe, bl.a. langs metrobanen mellem Thission og Monastriraki. Her kan du få en "Pikilia" (= et lille udvalg af små græske retter) og et glas kold hvidvin - det er bare kræs for ganen!
Plaka`en - i centrum af Athen - er et mylder af cafe`er, restauranter, ikion-forretninger, souvenir-shops mv. mv.
Det kulturelle højdepunkt i Athen er naturligvis Akropolis, foruden diverse museer og udgravninger/udstillinger. F. eks. er der på metrostationen ved Syntagma en udstilling af de fund man gjorde i forbindelse med etableringen af metro`en. Har du ikke lyst/tid til at besøge Akropolis, kan du til gengæld nyde det pragtfulde syn, når mørket falder på og lysene tændes, fra toppen af Lycabettus klippen - f. eks. på den udemærket restaurant Horizon. Klippetoppen kan nås til fods eller med bjergbanen.
Athen har en velfungerende metro, som er nem at benytte og bringer dig frem uden problemer. Godt nok er taxi`er billige, men en times taxi-tur i myldretiden kan klares på 5 min. med metroen! Der er f.eks. forbindelse fra Athen centrum til hhv. marina`en i Pireus og lufthavnen.
Er der behov for en dukkert, bringer de moderne sporvogne dig hurtigt ud til Athens riviera ved Vouliagmeni.
Overnatning i Athen.

 

HOTEL ATTALOS

Centralt beliggende i gå afstand til Plaka'en og 5 min. fra metrostation. 80 værelser med aircondition, TV og værdibox. Dejlig tagterrasse med flot udsigt til Akropolis.

 

DAG 13 & 14:
Ophold på Hotel Attalos.


DAG 15:
Afrejse fra Athen. Lufthavnen nås nemmest og billigst med metroen.

 

2020

DOBBELTVÆRELSE

1/4-30/6 + 16/9-31/10

8.100

1/7-15/9

9.800

16/9-31/10

8.100

Pris incl:
Ophold som omtalt incl. morgenmad. Billeje i grp. A incl. fri kilometer og kaskoforsikring. Billejebetingelser se nedenstående.
Opgradering af bil på forespørgsel.

Pris excl. flybillet:
Vi hjælper gerne med at finde bedste og billigste billet på ønskede rejsedatoer.

Pris på ekstra personer og børn på forespørgsel.

Grækeland har indført turistskat på 1,50 € - 4 € pr. værelse pr. nat afhængig af hotelkategori. Afregnes direkte med opholdssted.

Foregår rejsen henover forskellige prisperioder,
efterreguleres prisen..

 

 

Gruppe

Biltype (eller tilsvarende), alle med aircondition.

A

Peugeot 108

B

Suzuki Celerio

C

Citroen C3

D

Fiat Tipo

Pris incl.: fri kilometer, kaskoforsikring m. selvrisiko, tyveriforsikring. Kaskoforsikring dækker ikke skader på undervogn, hjul eller dæk. Modtagelse/aflevering mellem kl. 08:30 og 20:00.

Selvrisiko A+B+C: 800 € / D: 1.000 €

Selvrisiko-reduktion:

Der kan tegnes tillægsforsikring, som reducerer selvrisiko. Grp. A+B+C pr. dag 9 € (selvrisiko reduceres til 100 €). Grp. D pr. dag 12 € (selvrisiko reduceres til 150 €)

Kreditkort og pas kræves.

Modtagelse/aflevering mellem kl. 20:00 og 08:30: 20 € pr. gang.

Barnesikkerhedsstol: på forespørgsel.

Ekstra chauffør: 3,50 € pr. dag (max. 35 €)

Chauffør: minimum 23 år og kørekort 1 år.

Bemærk at tillægsforsikring, gebyr for modtagelse & aflevering, barnesikkerhedsstol og ekstra chauffør afregnes direkte med udlejningsselskab. Gebyr tillægges lokal skat på 23% (primo 2019).

 

<< Tilbage til "Grækenland".

 

Bemærk at Svante Rejser tillægger 75 kr i administrationsgebyr pr. pers.
Forbehold for kursjusteringer, prisændringer og tillæg fra leverandører af flybilletter og landarrangementer, afgifter mv. pålagt af EU, Den danske Stat eller tredie land.
Forbehold for tyrkfejl (vi læser nemlig selv karikatur). 12.19

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SVANTE REJSER
Tlf.: 3315 2525
Mandag kl. 10:00 -14:00
Onsdag kl. 13:00 - 17:00
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND

BANK MV.:
Andelskassen Faster/Oikos
Reg.nr.: 5958 Kontonr.: 000 200 9342
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921