PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND

Tur 2 - Peloponnes 14 dage/13 nætter

Individuelle rejser til Peloponnes.

 

 

Turen kan natuligvis tilpasses jeres egne ønsker, med ekstra nætter på de nævnte opholdssteder og/eller i Athen. Undervejs er der god tid til at opleve alle de kulturhistoriske minder, de hyggelige landsbyer mv. En mættende rundrejse fyldt med oplevelser og gode hoteller.
Bemærk at priser er uden flybillet. Har du ikke selv købt en flybillet, er vi gerne behjælpelige med at finde den bedste og billigste forbindelse på ønskede rejsedatoer.


 

DAG 1:
Athens lufthavn – Korinth-kanalen – Nafplion, 160 km.
Ad den nye og prisbelønnede motorvej ”Attiki Odos” befinder man sig efter kun en times kørsel ved Korinth-kanalen. Gør det første stop i Istmia nede ved kanalens bred. Her kan man studere de 2 gamle broer, der sænkes ned til kanalens bund, når skibene skal passere. Den 6 km lange kanal, som blev indviet i 1893, forkorter søvejen mellem Patras og Athen med 200 sømil, og sparer dermed de søfarende en dagsrejse udenom Peloponnes.

Fortsæt gennem den Argoliske halvø der byder på den smukkeste og mest frodige naturoplevelse i hele Grækenland, gennem dale med alverdens frugt og grøntplantager, det kendte vindistrikt Nemea og sidst men ikke mindst nogle af de største kulturelle skatte: kongegravene og ”Løveporten” ved Mykene og det fantastiske amfi-teater i Epidaurus med kultstedet for lægeguden Asklepios med den hellige slange, som den dag i dag stadig findes på lægerecepter.

Det er her midt i denne natur- og kulturrigdom at Nafplion er placeret. Byen, der oprindeligt var Grækenlands første hovedstad, er en af Europas kønneste byer. Lille men helt ubeskrivelig i sin charme ligger den gamle bydel op ad Akronafplion-borgklippens skråning med den imponerende venezianske borgfæstning Palamídi på toppen.

Livet kan her nydes til fulde ved enten at slentre i de smalle gader mellem de statelige neoklassiske huse med de fineste arkitektoniske detaljer, eller man kan nyde sin mad på en af havnepromenadens caféer eller restauranter med udsigt til hele Argos-bugten og de omkransende Arkadias-bjerge og til byens vartegn - den venezianske fæstning Burtzi, som ligger på en lille ø i bugten. Er man til at bade, findes en fin lille strand på ”bagsiden” af klippen.
Indkvartering på Hotel Rex.

 

HOTEL REX

Beliggende i centrum af Nafplion, få min. gang fra havnen. 37 værelser og 5 suiter med aircondition, tv, minibar, sikkerhedsbox og WI-FI. Bar.

DAG 2 & 3:
Ophold på Hotel Rex, Nafplion.

DAG 4:
Nafplion – Sparti (Mystras) – Monemvasia, 215 km.

Via Tripoli fortsættes i retning stik mod syd til bjergbyen Sparti. Herfra er der kun en lille afstikker på 5 km til den helt enestående byzantinske by Mystra. Grundlagt på det gamle klassiske Sparta i 1249 af tyrkerne. Byzantinerne byggede videre og venetianerne fortsatte. På et tidspunkt boede der mere end 40.000 mennesker i Mystras. Området er imponerende stort med næsten intakte borge, paladser og handelsgader. Kirkerne er så velbevarede, at de stadig benyttes. Gennem stejle brolagte gader, forbi kampestensmure med skydeskår, buer og brønde, nås borgen på toppen i mere end 600 m. højde. Et par timer går stærkt i Mystras, men man skal bestemt ikke undlade at slå vejen forbi.

Et andet ”must” er at besøge det fine olivenmuseum ved Sparti. Her gennemgås oliventræets historie og den høje værdi af træets ”frugter” for vor daglige kost og ernæring. Et lille stykke vej syd for Sparti drejes mod øst. Herfra går turen direkte til Monemvassia.

Det er ikke mange forundt at besøge Monemvasia, men i vort ”Flyv og Kør”-program er det et ”must” at lægge vejen forbi dette sted. Monemvassia er en by uden sidestykke. Grækenlands Gibraltar. Bygget på en lille ø, forbundet med en dæmning til fastlandet. For enden af dæmningen findes den eneste indgang. Heraf navnet Monem (= ene) Vasia (= adgang). 
Middelalderbyen er en rejse både til fortiden og nutiden. De små, snævre brostensbelagte smøger, smukke kirker, pittoreske stenhuse, restauranter og butikker giver en følelse af, at man befinder sig i 2 århundreder samtidigt!

Indkvartering på Hotel Flower of Monemvasia.

 

HOTEL FLOWER
OF MONEMVASIA

Beliggende lige overfor klippeøen med lille sandstrand foran hotellet. Pænt hotel med bar, cafeteria og privat parkering. 23 pæne værelser med aircondition, tv og balkon. Dejlig veranda med udsigt over havet.

DAG 5:
Ophold på Hotel Flower of Monemvasia

 

DAG 6:
Monemvasia – Gythion – Diros grotterne – Mani – Kalamata, 155 km
.
Fra Monemvassia køres mod den smukke fiskerby Gythion. Her anbefaler vi at man gør stop for en bid med ved en af de utallige små ”Ouzo’rier” langs havnekajen. Kalamares og blæksprutter fås næppe bedre andre steder.

Herfra køres videre via Areopolis til Diros-grotterne, som blev opdaget i 1895. Nogle mener at de strækker sig helt til Sparti. Her findes nogle af de smukkeste stalaktitter og stalagmitter i verden, og man sejler i små pramme 1800 m ind i grotterne.

Fra Areopolis går turen gennem Mani-halvøen. Befolkningen i dette område har op gennem tiderne været kendt for deres friheds- og selvstændighedstrang. Indtil Grækenlands frihedskrig var vundet, blev Manioterne ledet af klaner der lå i ustandselig krig med hinanden over den sparsomme, men frugtbare jord. Man boede i stenhuse og tårne, som området stadig er spækket med. Undervejs dukker små landsbyer op. Krystalklart vand indbyder til en svømmetur i de hundredvis af små viger, og under platantræet ved torvet i Thalernes kan man købe hjemmelavede marmelader, vin og olivenolie.

Gør stop i den utroligt charmerende landsby Kardamili og nyd livet blandt de lokale. I de små fiskerbyer er der rig mulighed for skøn frisk fisk til middag på en lille strandtaverna.

Af håndværk og specialiteter, som man under ingen omstændigheder bør gå glip af, kan nævnes: de berømte Kalamata-oliven, olivenolie, vin, figner, ”pasteli” = sesam/nødde-stænger med honning, rosiner, ouzo, raki (druesnaps), lalagkia (stegte brødringe) og de lokale hjemmelavede pølser med appelsin. Fine silkestoffer kan købes ved Kalograion-klostret i Kalamata. Mani er en fryd for øjet og for ganen!
Indkvartering på Pharae Palace Hotel.

 

PHARAE PALACE HOTEL

Beliggende i gåafstand til centrum ved kystvejen Navarinou. Restaurant og bar på øverste etage med flot udsigt over Messinian bugten. 76 værelser med aircondition, TV og balkon.


DAG 7 & 8 & 9:
Ophold på Hotel Akti Taygetos, Kalamata.

DAG 10:
Kalamata – Vasta / Agia Theodora – Megalopoli – Dimitsana, 110 km.
Ruten tager en drejning stik mod nord. Vi har valgt at lade turen gå til et af de mest ”magiske” steder i hele Grækenland; den lille landsby Vasta, hvor Agia Theodora-kirken findes. Ikke mange (udover grækerne) kender til stedet, og det er faktisk både synd men godt. At kunne bevare en sådan hemmelighed er utroligt, og man kan kun glæde sig over at stedet ikke er overrendt af turister.

Den lille ”magiske” kirke ligger omkranset af en skov (vejen helt dertil er fin, endog kringlet) og fra taget udgår/vokser 17 store ahorntræer, mange af dem er over 30 meter høje. Det fortælles at Agia Theodora blev dræbt på stedet, hvor hun også er begravet. Før hun døde skulle hun have sagt:

Må min krop blive til en kirke, Må mit blod blive til en bæk, Må mit hår blive til en skov”…

Taget på kirken er stenbelagt og træerne kan derfor ikke slå rødder! Under kirken render en stor bæk! Er der noget at sige til at der er magi i luften og at stedet er et yndet udflugtsmål for pilgrimme? Mange sagkyndige har i årevis studeret fænomenet, uden at kunne give forklaring på træernes overleven og stedet gør under alle omstændigheder et stort indtryk på sine besøgende.

Der fortsættes nordpå via Megalopoli mod vest via Andritsena til Dimitsana. Dette område blev desværre berørt af de voldsomme skovbrænde i sommeren 2007, beøg evt. ”vin-landsbyen” Ampeliona. Navnet betyder ”vinranke” og byen har rig tradition for sin vinproduktion, sin gæstfrihed og sin ualmindelige smukke natur. Landsbyen er omkranset af en kastanieskov, den eneste på den vestlige del af Peloponnes.
Indkvartering på Hotel En Dimitsana.

 

HOTEL
EN DIMITSANA

Beliggende i kanten af byen med udsigt over dalen. Kun 10 værelser med balkon, tv, minibar og internetadgang. Privat parkering.

DAG 11:
Dimitsana – Stemnitsa – Dimitsana - Kleitoria – Kalavrita, 140 km.

Forlad det fredfyldte Ambeliona og kør via bjergbyerne Stemnitsa (her findes et lille interessant bymuseum), Dimitsana med sin berømte vandmølle og Kleitoria til Kalavrita, som ligger i 750 m. højde, omkranset af det fantastiske Helmos-bjerg.

Kør forbi kirkegården med mindesmærkerne fra 2. verdenskrig, hvor nazisterne udryddede 1200 mænd og drenge i alderen 13-70 den 13. december 1943. Besøg det lille kloster Agia Lavra, få kilometer fra Kalavrita. Det blev bygget i 961 og her findes biskop Germanos’ tøj, manden som udråbte uafhængighedskrigen, og her findes også fine gaver fra Katarina den Store.

Et absolut ”must” er en tur med den fine gamle tandhjulsbane. Kun de færreste kender til denne, som går fra Kalavrita til kystbyen Diakofto. Turen på de 22 km tager godt en time og går gennem den dybe Vouraikoskløft, langs floden af samme navn. På vejen er der mulighed for at stå af ved Mega Spileon-klostret, som stadig er beboet, eller i landsbyen Zahlorou som ligger 642 m.o.h. En uforglemmelig tur. Lad os ikke glemme at nævne, at jernbanesporet er Europas smalleste: 70 cm.

Sidst og ikke mindst, skal fremhæves at man i Kalavrita kan købe nogle af Grækenlands lækreste delikatesser. Landsbyen er kendt for sin pastaproduktion, marmelader, honning og krydderier, så her er der rig mulighed for at handle, og dermed få et smagsfyldt minde med sig hjem.
Indkvartering på Hotel Ahilion.

 

HOTEL AHILION

Hyggeligt, lille hotel beliggende ca. 100 m fra centrum. Bar og lounge. Gratis parkering. 20 værelser med TV.

DAG 12 & 13:
Ophold på Hotel Ahilion.

 

DAG 14:
Kalavrita – Athens lufthavn, 200 km.

Langs den nordlige Peloponnes-kyst over Korinth-kanalen, tilbage til Athens lufthavn. Gjordes der ikke stop på udrejsen ved Istmia, ved bredden af Korinthkanalen, er der tid til det nu. Der findes sågar nogle små caféer ved bredden hvor de sidste indtryk sammen med en frapé og en skål yoghurt med honning kan synkes på græsk vis – uden stress!

 

 

2020

DOBBELTVÆRELSE

1/4-30/6

7.740

1/7-15/9

9.270

16/9-31/10

7.740

Pris incl:
Ophold som omtalt incl. morgenmad. Billeje i grp. A incl. fri kilometer og kaskoforsikring. Billejebetingelser se nedenstående.
Opgradering af bil på forespørgsel.

Pris excl. flybillet:
Vi hjælper gerne med at finde bedste og billigste billet på ønskede rejsedatoer.

Pris på ekstra personer og børn på forespørgsel.

Grækeland har indført turistskat på 1,50 € - 4 € pr. værelse pr. nat afhængig af hotelkategori. Afregnes direkte med opholdssted.

Foregår rejsen henover forskellige prisperioder,
efterreguleres prisen.


 

Gruppe

Biltype (eller tilsvarende), alle med aircondition.

A

Peugeot 108

B

Suzuki Celerio

C

Citroen C3

D

Fiat Tipo

Pris incl.: fri kilometer, kaskoforsikring m. selvrisiko, tyveriforsikring. Kaskoforsikring dækker ikke skader på undervogn, hjul eller dæk. Modtagelse/aflevering mellem kl. 08:30 og 20:00.

Selvrisiko A+B+C: 800 € / D: 1.000 €

Selvrisiko-reduktion:

Der kan tegnes tillægsforsikring, som reducerer selvrisiko. Grp. A+B+C pr. dag 9 € (selvrisiko reduceres til 100 €). Grp. D pr. dag 12 € (selvrisiko reduceres til 150 €)

Kreditkort og pas kræves.

Modtagelse/aflevering mellem kl. 20:00 og 08:30: 20 € pr. gang.

Barnesikkerhedsstol: på forespørgsel.

Ekstra chauffør: 3,50 € pr. dag (max. 35 €)

Chauffør: minimum 23 år og kørekort 1 år.

Bemærk at tillægsforsikring, gebyr for modtagelse & aflevering, barnesikkerhedsstol og ekstra chauffør afregnes direkte med udlejningsselskab. Gebyr tillægges lokal skat på 23% (primo 2019).

 

<< Tilbage til "Grækenland".

 

Bemærk at Svante Rejser tillægger 75 kr i administrationsgebyr pr. pers.
Forbehold for kursjusteringer, prisændringer og tillæg fra leverandører af flybilletter og landarrangementer, afgifter mv. pålagt af EU, Den danske Stat eller tredie land.
Forbehold for tyrkfejl (vi læser nemlig selv karikatur). 12.19

 

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SVANTE REJSER
Tlf.: 3315 2525
Mandag kl. 10:00 -14:00
Onsdag kl. 13:00 - 17:00
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND

BANK MV.:
Andelskassen Faster/Oikos
Reg.nr.: 5958 Kontonr.: 000 200 9342
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921