PORTUGAL                     MADEIRA                     AZORERNE                     GRÆKENLAND

TUR 1 - Peloponnes 9 dage/8 nætter:

Individuelle rejser til Peloponnes.

 

Turen er tilrettelagt således at der er tid til at opleve naturen og de mange små hyggelige landsbyer rundt på halvøen. Turen kan tilpasses dine individuelle ønsker med ekstra nætter på de foreslåede opholdssteder, efterfølgende badeferie eller nogle overnatninger i Athen inden hjemrejsen osv.
Bemærk at priser er uden flybillet. Har du ikke selv købt en flybillet, er vi gerne behjælpelige med at finde den bedste og billigste forbindelse på ønskede rejsedatoer.

 

DAG 1:
Athens lufthavn – Korinth-kanalen – Nafplion, ca. 160 km. 
Efter modtalgelse af bilen i Athens lufthavn starter turen på den prisbelønnede motorvej ”Attiki Odos” og efter kun en times kørsel er du ved Korinth kanalen. Gør det første stop her, nede ved kanalens bred - ved Istmia - og studér de 2 gamle broer, der sænkes ned til kanalens bund, når skibene skal passere. Den 6 km lange kanal, som blev indviet i 1893 forkorter søvejen mellem Patras og Athen med 200 sømil, og sparer dermed de søfarende en dagsrejse udenom Peloponnes.
Fortsæt gennem den Argoliske halvø der byder på den smukkeste og mest frodige naturoplevelse i hele Grækenland, gennem dale med alverdens frugt- og grøntplantager, det kendte vindistrikt Nemea og sidst men ikke mindst nogle af de største kulturelle skatte: kongegravene og ”Løveporten” ved Mykene og det fantastiske amfi-teater i Epidaurus med kultstedet for lægeguden Asklepios med den hellige slange, som den dag i dag stadig findes på lægerecepter.
Midt i denne natur- og kulturrigdom er Nafplion placeret. Byen, der oprindeligt var Grækenlands første hovedstad, er blandt en af Europas kønneste byer. Lille men helt ubeskrivelig i sin charme ligger den gamle bydel op ad Akronafplion-borgklippens skråning med den imponerende venezianske borgfæstning Palamídi på toppen.
Livet kan her nydes til fulde ved at slentre i de smalle gader mellem de statelige neoklassiske huse med de fineste arkitektoniske detaljer. Nyd frokosten eller aftenmåltidet på en af havnepromenadens caféer eller restauranter med udsigt til hele Argos-bugten og de omkransende Arkadias-bjerge. Byens vartegn, den venezianske fæstning Burtzi, ligger på en lille ø i bugten. Er man til at bade findes en fin strand ved den dejlige by Tolo ca. 12 km syd for Nafplion.
Overnatning i Nafplion.HOTEL REX

Beliggende i centrum af Nafplion, få min. gang fra havnen. 37 værelser og 5 suiter med aircondition, tv, minibar, sikkerhedsbox og WI-FI. Bar.

DAG 2:
Overnatning i Nafplion


DAG 3:
Nafplion - Sparti (Mystras) - Monemvasia, ca 215 km.

Via Tripoli fortsættes mod syd til bjergbyen Sparti, herfra er der kun 5 km til enestående byzantinske by Mystra. Grundlagt på det gamle klassiske Sparta i 1249 af tyrkerne, byzantinerne byggede videre og venetianerne fortsatte. På et tidspunkt boede mere end 40.000 mennesker i Mystras. Området er imponerende stort med næsten intakte borge, paladser og handelsgader. Kirkerne er så velbevarede, at de stadig benyttes. Gennem stejle brolagte gader, forbi kampestensmure med skydeskår, buer og brønde, kommer man op til borgen, beliggende i mere end 600 m højde.

Fra Sparti fortsættes mod øst til Monemvasia - en by uden sidestykke. Grækenlands "Gibraltar". Bygget på en lille ø, forbundet med en dæmning til fastlandet. For enden af dæmningen findes den eneste indgang. Heraf navnet Monem (= ene) Vassia (= adgang). Middelalderbyen er en blanding af fortid og nutid med de små snævre brostensbelagte smøger, smukke kirker, pittoreske stenhuse, restauranter og butikker. Overnatning i Monemvasia.

 


HOTEL FLOWER
OF MONEMVASIA

Beliggende lige overfor klippeøen med lille sandstrand foran hotellet. Pænt hotel med bar og cafeteria. 23 pæne værelser med aircondition, TV og balkon.


DAG 4:
Monemvasia – Gythion – Diros grotterne – Mani – Kalamata, ca. 150 km.

Fra Monemvassia køres mod den smukke fiskerby Gythion. Gør et stop for en bid mad ved en af de utallige små ”Ouzo’rier” langs havnekajen - kalamares og blæksprutter fås næppe bedre andre steder.

Herfra køres videre via Areopolis til Diros-grotterne, som blev opdaget i 1895. Nogle mener at de strækker sig helt til Sparti. Smukke stalaktitter og stalagmitter møder én, når man i små pramme sejler ind i grotterne.

Fra Areopolis går turen gennem Mani-halvøen. Befolkningen i dette område har op gennem tiderne været kendt for deres friheds- og selvstændighedstrang. Indtil Grækenlands frihedskrig var vundet, blev Manioterne ledet af klaner der lå i ustandselig krig med hinanden over den sparsomme, men frugtbare jord. Man boede i stenhuse og tårne, som området stadig er spækket med.

Det siges, at da Gud skabte Peloponnes, klagede Peloponneserne over at jorden var så dårlig, at ingen kunne brødføde sig dér. Gud gik da ud for at rydde stenene bort og fik skabt den mest frugtbare jord i vest med olivenlunde, appelsiner, figner og druer, som Messinien er spækket med. Men hvor skulle han gøre af stenene? Han kiggede sig tilbage og fik øje på et bjerg som strækte sig ud i havet. ”Her”, tænkte han, for her kan ingen alligevel bo. Og sådan blev det – Mani er den stenrige del af Peloponnes’ sydlige side.

Undervejs dukker små landsbyer op. Krystalklart vand indbyder til en svømmetur i de hundredvis af små viger, og under platantræet ved torvet i Thalernes kan man købe hjemmelavede marmelader, vin og olivenolie. Gør stop i Stoupa og den utroligt charmerende landsby Kardamili og nyd livet blandt de lokale. I de små fiskerbyer er der rig mulighed for skøn frisk fisk til middag på en lille strandtaverna.
Mani har meget at byde på, f.eks. de berømte Kalamata-oliven, olivenolie, vin, figner, ”pasteli” = sesam/nødde-stænger med honning, rosiner, ouzo, raki (druesnaps) lalagkia (stegte brødringe) og de lokale hjemmelavede pølser med appelsin. Fine silkestoffer kan købes ved Kalograion-klostret i Kalamata. Overnatning i Kalamata.PHARAE PALACE HOTEL

Beliggende i gåafstand til centrum ved kystvejen Navarinou. Restaurant og bar på øverste etage med flot udsigt over Messinian bugten. 76 værelser med aircondition, TV og balkon.

DAG 5:
Overnatning på Pharae Palace Hotel.


DAG 6:
Kalamata – Methoni - Pylos – Olympia, ca. 180 km.

Skru tiden tilbage til korsfarernes tid og besøg de venetianske borge Koroni & Methoni. Methoni er et af de mest rige områder af druer og vin. Ifølge Homer har Methoni fået sit navn efter de æsler, som stadig bruges ved vinhøsten. På græsk betyder ”methoun” at blive fuld og ”onoi” et æsel = Methoni. Æslerne bliver simpelthen ”fulde” af duften fra vin og druer.

Fra Methoni køres mod nord til fiskerbyen Pylos, opbygget som et amfi-teater. Gør et stop ved havnen for en kop kaffe og nyd byens hverdagsliv.

Lidt længere mod nordvest findes Olympia. Fødestedet for de Olympiske Lege, hvor idrætsudøvere mødtes for første gang i år 776. Besøg museet og det gamle stadion, hvor den olympiske ild stadig tændes og holder legene i live hvert fjerde år. Overnatning i Olympia.

 

 
HOTEL NEDA

Nyrenoveret hotel i Olympia by, få min. gang fra det antikke stadion og museet. Restaurant og tagterrasse med fantastisk udsigt over Olympia. 43 værelser med aircondition, TV og balkon.


 DAG 7:
Olympia – Tripotama – Kalavrita, ca. 120 km.

Forlad det fredsfyldte Olympia og kør via bjergbyerne Lalas, Tripotama og Kleitoria til Kalavrita, som ligger i 750 m højde, omkranset af det fantastiske bjerg Helmos.
Kør forbi kirkegården med mindesmærkerne fra 2. verdenskrig, hvor nazisterne udryddede 1200 mænd og drenge i alderen 13-70 år den 13. december 1943. Besøg det lille kloster Agia Lavra - få kilometer fra Kalavrita - som blev bygget i 961. Her findes tøjet fra biskop Germanos,  som udråbte uafhængigheds-krigen samt fine gaver fra Katarina den Store.

Et absolut ”must” er en tur med den fine gamle tandhjulsbane, som går fra Kalavrita til kystbyen Diakofto. Turen på de 22 km tager godt en time og går gennem den dybe Vouraikos-kløft, langs floden af samme navn. På vejen er der mulighed for at stå af ved Mega Spileon klostret, som stadig er beboet, eller i landsbyen Zahlorou som ligger 642 m.o.h. En uforglemmelig tur ad Europas smalleste jernbanespor, 70 cm. Overnatning i Kalavrita.


 


HOTEL AHILION

Hyggeligt, lille hotel beliggende ca. 100 m fra centrum. Bar og lounge. Gratis parkering. 20 værelser med TV.


DAG 8:
Overnatning i Kalavrita. Dagen kan f. eks. bruges til en tur med tandhjulsbanen til Diakofto.

 

DAG 9:
Kalavrita – Athens lufthavn, ca. 200 km.

Langs den nordlige Peloponnes-kyst over Korinth kanalen, tilbage til Athens lufthavn.
Gjordes der ikke stop på udrejsen ved Istmia, ved bredden af Korinth-kanalen, er der tid til det nu. Der findes små caféer ved bredden hvor de sidste indtryk sammen med en frape og en skål yoghurt med honning kan synkes på græsk vis – uden stress!
Bilen afleveres i lufthavnen og hjemrejsen påbegyndes eller ferien kan fortsættes.2020

DOBBELTVÆRELSE

1/4-30/6

5.130

1/7-15/9

6.100

16/9-31/10

5.130

Pris incl:
Ophold som omtalt incl. morgenmad. Billeje i grp. A incl. fri kilometer og kaskoforsikring. Billejebetingelser se nedenstående.
Opgradering af bil på forespørgsel.

Pris excl. flybillet:
Vi hjælper gerne med at finde bedste og billigste billet på ønskede rejsedatoer.

Pris på enkeltværelse og børn på forespørgsel.

Grækeland har indført turistskat på 1,50 € - 4 € pr. værelse pr. nat afhængig af hotelkategori. Afregnes direkte med opholdssted.

Foregår rejsen henover forskellige prisperioder,
efterreguleres prisen.

 

Gruppe

Biltype (eller tilsvarende), alle med aircondition.

A

Peugeot 108

B

Suzuki Celerio

C

Citroen C3

D

Fiat Tipo

Pris incl.: fri kilometer, kaskoforsikring m. selvrisiko, tyveriforsikring. Kaskoforsikring dækker ikke skader på undervogn, hjul eller dæk. Modtagelse/aflevering mellem kl. 08:30 og 20:00.

Selvrisiko A+B+C: 800 € / D: 1.000 €

Selvrisiko-reduktion:

Der kan tegnes tillægsforsikring, som reducerer selvrisiko. Grp. A+B+C pr. dag 9 € (selvrisiko reduceres til 100 €). Grp. D pr. dag 12 € (selvrisiko reduceres til 150 €)

Kreditkort og pas kræves.

Modtagelse/aflevering mellem kl. 20:00 og 08:30: 20 € pr. gang.

Barnesikkerhedsstol: på forespørgsel.

Ekstra chauffør: 3,50 € pr. dag (max. 35 €)

Chauffør: minimum 23 år og kørekort 1 år.

Bemærk at tillægsforsikring, gebyr for modtagelse & aflevering, barnesikkerhedsstol og ekstra chauffør afregnes direkte med udlejningsselskab. Gebyr tillægges lokal skat på 23% (primo 2019).

 

<< Tilbage til "Grækenland".

 

Bemærk at Svante Rejser tillægger 75 kr i administrationsgebyr pr. pers.
Forbehold for kursjusteringer, prisændringer og tillæg fra leverandører af flybilletter og landarrangementer, afgifter mv. pålagt af EU, Den danske Stat eller tredie land.
Forbehold for tyrkfejl (vi læser nemlig selv karikatur). 12.19

Bemærk:

- at Svante Rejser ikke modtager betalings- eller kreditkort.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel & Terceira. Incl. fly, ophold og indenrigs- billetter: 12 nætter fra 8.840 kr pr. pers. v. 2 pers. Læs mere HER.

AZORERNE:

Rundrejse på egen hånd - São Miguel, São Jorge, Pico og Faial. Incl. fly, ophold og indenrigsbillet. 16 nætter fra 10.100 kr pr. pers v. 2 pers. Læs mere HER.

 

MADEIRA KOMBI

3 nætter i Funchal + 4 nætter ude på øen, incl. billeje.
Fra 6.100 kr pr. pers.
Læs mere HER.

SVANTE REJSER
Tlf.: 3315 2525
Mandag kl. 10:00 -14:00
Onsdag kl. 13:00 - 17:00
Epost: info@svante.dk

1987 - 2017
  30 år med individuelle kvalitetsrejser

PORTUGAL - MADEIRA
AZORERNE- GRÆKENLAND

BANK MV.:
Andelskassen Faster/Oikos
Reg.nr.: 5958 Kontonr.: 000 200 9342
Rejsegarantifond nr. 2172
CVR 3247 8921